Mediation

Als er juridisch een verschil van mening is, maar je de wel samen wilt oplossen, kan een mediator hierbij helpen. Een mediator is onpartijdig.

Een mediator gaat met beide partijen het gesprek aan. Er wordt geprobeerd om samen afspraken te maken om het probleem op te lossen. Deze afspraken kunnen door de mediator worden vastgelegd in een overeenkomst.

Een mediator krijgt dus opdracht van beide partijen om te helpen. De mediator is hierin niet partijdig en staat partijen beiden bij. Het voordeel van een mediator die advocaat is, is de juridische kennis. Deze is nodig om ervoor te zorgen dat hetgeen afgesproken wordt ook juridisch mogelijk is en op juiste wijze wordt vastgelegd in een overeenkomst.

Neem contact op voor het maken van een afspraak voor een kennismakingsgesprek met de mediator.

Mediation bij echtscheiding:

Een echtscheiding kan ook in goed overleg geregeld worden. Dit kan met behulp van een mediator. Ons kantoor biedt mediation aan. De mediator is ook advocaat. Dit is handig in geval van echtscheiding. Want om te scheiden is een advocaat verplicht. Alleen advocaten kunnen een verzoekschrift tot echtscheiding indienen bij de Rechtbank.

Als jullie samen tot afspraken willen komen in jullie echtscheiding, is het verstandig om samen een opdracht te geven aan een advocaat-mediator die jullie zal begeleiden om te komen tot overeenstemming. Deze overeenstemming wordt vastgelegd in een echtscheidingsconvenant. Als er kinderen betrokken zijn, wordt een ouderschapsplan opgesteld. De advocaat-mediator kan vervolgens de stukken indienen bij de Rechtbank.

Het voordeel van mediation is:

 • lagere kosten
 • snelheid
 • voorkomen van conflicten
 • behouden van goede verstandhouding

 

BVDK advocaten staat voor je klaar op het gebied van:

  • Mediation bij echtscheiding
  • Mediation bij familiegeschillen
  • Mediation bij conflicten
  • Mediation bij arbeidszaken

Lees meer over wat wij voor jou kunnen betekenen betreffende:

Heb je nog vragen?

Bel of mail ons gerust en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Back to top