Tarieven

Uurtarief / vaste prijsafspraak

Ons kantoor werkt op basis van een uurtarief of vaste prijsafspraak. Het uurtarief en de totale kosten zijn afhankelijk van het soort zaak, de complexiteit en omvang.

Voorafgaand aan een zaak wordt duidelijkheid gegeven over het uurtarief en de te verwachten kosten. Zo weet je waar je aan toe bent. In sommige zaken is het mogelijk om een vaste prijsafspraak overeen te komen over een bepaalde zaak.

Maak een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek. Na dit gesprek ontvangt u offerte. Je kan vervolgens aangeven of je wel of niet opdracht verleent.

Gesubsidieerde rechtsbijstand (toevoeging / pro deo)

Ons kantoor voldoet aan de voorwaarden om gesubsidieerde rechtsbijstand te mogen leveren. Voorafgaand aan een zaak wordt door de advocaat gecontroleerd of je voor gesubsidieerde rechtsbijstand in aanmerking komt. De advocaat zal de aanvraag hiervoor doen en je vervolgens op deze basis bijstaan.

Kom jij in aanmerking voor een toevoeging, dan betaalt de overheid de kosten van de advocaat. Zelf betaal je in plaats van een honorarium aan de advocaat, alleen een door de Raad voor Rechtsbijstand vastgestelde eigen bijdrage.

Wanneer kom je in aanmerking voor een toevoeging?

Om voor gefinancierde rechtsbijstand (een toevoeging) in aanmerking te komen moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen:

  1. Je hebt alleen recht op een toevoeging als je verzamelinkomen lager is dan een door de overheid vastgesteld bedrag. Deze bedragen worden jaarlijks aangepast. De eigen bijdrage varieert afhankelijk van je inkomen. Hoe hoger je inkomen, hoe hoger je eigen bijdrage. Voor mediation geldt een lagere eigen bijdrage.
  2. Heb je teveel spaargeld of bijvoorbeeld een tweede huis? Dan kan het zijn dat je geen recht hebt op een toevoeging.
  3. Gefinancierde rechtsbijstand is er voor mensen die het echt nodig hebben. De Raad voor Rechtsbijstand kijkt bij het beoordelen van rechtsbijstand ook naar de reden van de aanvraag.

Op de website van de Raad voor Rechtsbijstand kan je meer informatie hierover vinden.

Heb je nog vragen?

Bel of mail ons gerust en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Back to top