Kinderalimentatie

Als er bij een scheiding of beëindiging van de relatie kinderen betrokken zijn, moet er een regeling komen over de kosten van de kinderen. Dit wordt kinderalimentatie genoemd.

Het berekenen van alimentatie kan in overleg met de andere ouder of via de rechter als jullie er niet uitkomen. Kinderalimentatie speelt bij kinderen van 0 tot 18, maar ook bij kinderen vanaf 18 jaar en ouder.

Wie wat moet betalen is afhankelijk van diverse factoren. Er wordt berekend wat de kinderen nodig hebben en vervolgens wordt berekend wie welk deel moet betalen. Dit betekent dat het inkomen van de ouders van belang is. In de berekeningen wordt ook meegenomen hoe de zorg voor de kinderen verdeeld is. Er wordt berekend wat de fiscale voordelen zijn (bijvoorbeeld het kindgebonden budgte) en er wordt daar waar nodig rekening gehouden met de te ontvangen kinderbijslag, kosten kinderopvang, bijzondere kosten.

Kortom, het berekenen van de hoogte van de kinderalimentatie is maatwerk en vereist de nodige kennis. BVDK advocaten hebben op dit gebied ruime ervaring en zijn hierin gespecialiseerd.

Soms is er een reden om de eerder berekende kinderalimentatie te wijzigen. Dit kan bijvoorbeeld als kinderalimentatie destijds niet goed is vastgesteld of als er wijzigingen zijn. Bijvoorbeeld als de zorgverdeling veranderd is, één van de ouders opnieuw getrouwd is, er nieuwe kinderen geboren worden of als één van de ouders veel meer of veel minder gaat verdienen enzovoorts.

 

Heb je vragen over kinderalimentatie of wil je een berekening laten maken? 

Neem dan contact op met Anneke de Graaf. Zij zal met jou bespreken wat de mogelijkheden en kosten zijn.

Heb je nog vragen?

Bel of mail ons gerust en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Back to top